У Дніпрі був затриманий агент РФ, який намагався провести корекції у ракетному ударі на теплові електростанції та військовий шпиталь

В результаті багатоетапної спецоперації у Дніпрі було затримано агента Федеральної служби безпеки Російської Федерації (ФСБ), який здійснював дорозвідку біля шпиталю Сил оборони. Затриманий намагався з'ясувати кількість українських захисників, які перебували у лікарні на стаціонарному лікуванні, а також стежив за медичним транспортом, що прибував на територію медзакладу.

Отримані відомості з координатами об’єкта агент планував передати до ФСБ через анонімний чат у месенджері. Ця інформація мала бути використана для підготовки ракетного удару по військовому шпиталю. Також агент намагався здійснити розвідку теплової електростанції, яка забезпечує електрикою місто.

За даними слідства, агентом виявився 22-річний місцевий житель, якого завербував кадровий співробітник російської спецслужби через Телеграм-канали. За співпрацю з окупантами зрадник отримував грошову "винагороду" на свій банківський рахунок.

Затриманий повідомлений про підозру за пособництво державі-агресору та перебуває під вартою, йому загрожує довічне ув'язнення. Також ідентифіковано його російського куратора.

Ваше повідомлення надіслано