У результаті обстрілу ресторану в Лисичанську втрати включають смерть "міністра ЛНР" та двох депутатів.

Під час атаки на ресторан "Adriatic" в Лисичанську, який знаходиться на окупованій території Російської Федерації в Луганській області, нібито з боку Збройних Сил України, стверджують окупанти, були втрати, включаючи смерть так званого "міністра надзвичайних ситуацій ЛНР" Олексія Потелещенка та ще двох депутатів-колаборантів.

Цю інформацію поширюють російські пропагандистські ЗМІ "РИА Новости" та "ТАСС", посилаючись на представника "МНС" окупованої території, гауляйтера Луганщини Леоніда Пасічника у Telegram.

Прямим текстом повідомляється: "Серед загиблих унаслідок обстрілу пекарні в Лисичанську минулої суботи був і міністр надзвичайних ситуацій ЛНР Олексій Потелещенко". Гауляйтер Луганщини Леонід Пасічник підтвердив загибель колаборанта, стверджуючи, що "під час жорстокого обстрілу пекарні в Лисичанську загинув міністр надзвичайних ситуацій Луганської народної республіки, полковник Олексій Олександрович Потелещенко".

Відомості від гауляйтера Лисичанська Едуарда Сахненка пізніше підтвердили, що під час атаки також загинули два місцеві депутати-колаборанти - Артем Тростянський та Іван Жушма. Зазначається, що українська сторона не коментувала цю подію.

Ваше повідомлення надіслано