У владі розглядають два варіанти економічного забезпечення в разі мобілізації.

У владі України розглядають два різні підходи до економічного бронювання в разі мобілізації. Офіс президента та Ініціативна група у Верховній Раді розглядають два варіанти критеріїв для економічного бронювання від мобілізації. Перший варіант передбачає оподаткування зарплати в розмірі щонайменше 30-35 тисяч гривень або надання додаткової доплати у розмірі 20 тисяч гривень за працівника щомісяця.

Ідея економічного бронювання полягає в тому, щоб підприємства могли забронювати своїх працівників в обмін на певну суму податків, сплачених у бюджет. Це може допомогти забезпечити потреби в робочій силі та фінансування для підтримки оборони країни.

Офіс президента та Ініціативна група розробляють різні концепції, враховуючи різні критерії та механізми для економічного бронювання. Дискусії ведуться щодо того, як визначати тих, хто має потрапити під економічне бронювання, і як це може впливати на фінансові навантаження для підприємств та працівників.

Урядовий законопроєкт про посилення мобілізації вже отримав підтримку у першому читанні у Верховній Раді, а деталі та обговорення щодо економічного бронювання продовжують обговорюватися.

Ваше повідомлення надіслано