Україна активно працює над зміцненням міжнародної безпеки: нові угоди на горизонті

У вечірньому зверненні 1 травня Президент України Володимир Зеленський анонсував підготовку семи нових двосторонніх безпекових угод, зокрема зі Сполученими Штатами. Ці заходи мають на меті забезпечення міцнішої підтримки України на шляху до потенційного членства в НАТО.

"Зброя, фінанси, політична взаємодія – сьогодні працював із командою щодо конкретних деталей цих документів, і стосовно деяких із них уже є попередній текст угод", - зазначив Зеленський, наголошуючи на важливості зміцнення обороноздатності країни в умовах російської агресії.

За словами президента, ці угоди "наповнюються сильнішими можливостями для України та для нашої спільної з партнерами безпеки", що є ключовим для зміцнення стійкості держави.

За останні кілька місяців Україна активно укладає безпекові угоди з міжнародними партнерами. Починаючи з січня 2024 року, угоди вже підписані зі Сполученим Королівством, Німеччиною, Францією, Данією, Італією, Канадою, Фінляндією та Латвією. Водночас, у липні минулого року, під час саміту G7 у Вільнюсі, було ініційовано "Спільну декларацію про підтримку України", підписану представниками країн "Групи семи" та ряду інших європейських держав.

Наразі очікується офіційне підписання нових угод, що ще більше посилить міжнародну підтримку України і забезпечить країні додаткові гарантії безпеки на шляху до миру та стабільності.

Ваше повідомлення надіслано