Україна створила Центральне управління захисту прав військовослужбовців для моніторингу та захисту їхніх прав

Міністерство оборони України оголосило про створення Центрального управління захисту прав військовослужбовців. Ця нова інституція буде відповідати за моніторинг і забезпечення дотримання прав військових та їхніх сімей.

За повідомленням пресслужби Міністерства, основні завдання управління включають перевірку належного забезпечення військовослужбовців, право на відпустку, виявлення зловживань з боку командирів, забезпечення медичної допомоги, соціальних гарантій та дотримання гендерної рівності.

Міністр оборони України Рустем Умєров наголосив на важливості комплексного підходу до захисту прав військовослужбовців: "Ця ініціатива передбачає не лише реагування на конкретні скарги, але й аналіз ситуацій, проведення перевірок та вживання заходів для відновлення порушених прав".

Окрім того, у вересні міністр анонсував масштабну цифровізацію процесів у Міністерстві та створення нової посади військового омбудсмена, ініціативу якої підтримав президент Володимир Зеленський. Це має на меті підвищити прозорість і ефективність управління оборонним сектором.

Ваше повідомлення надіслано