Україна вживатиме всі можливі заходи для здійснення обмінів полоненими, - зазначив Лубінець.

Україна буде вживати всі можливі заходи для проведення обмінів полоненими, заявив Дмитро Лубінець. Він додав, що не можна передбачити, чи погодиться Росія на обміни військовополоненими після аварії Іл-76 24 січня, але українська сторона зробить усе можливе для повернення утримуваних громадян додому.

Лубінець також зазначив, що Росія використовує тему військовополонених для впливу на ситуацію в Україні та дестабілізації. Він підкреслив, що обмін, який планувався 24 січня, не відбувся, і робота Координаційного штабу триває.

Щодо падіння Іл-76, Лубінець зазначив, що Росія мала повідомити про транспортування військовополонених, а відповідальність за їхню безпеку несе країна, яка тримає їх у полоні. Він також висловив сумнів у проведенні Росією прозорого міжнародного розслідування та заявив, що Україна вимагатиме його проведення.

Лубінець закликав до прозорості у справі транспортування військовополонених та засудив російську інформаційну кампанію щодо падіння літака. Україна буде продовжувати докладати зусиль для обмінів полоненими та захисту прав військовополонених.

Ваше повідомлення надіслано