Українські сили оборони зафіксували рекордну кількість збитих літаків.

У відомстві оборони повідомили про останні події на фронті стосовно боротьби з окупантами. Протягом 29 лютого Збройні Сили України успішно припинили життя практично 920 ворожих бійців, знищили 17 танків, 30 бронемашин, 36 артилерійських систем та РСЗВ, а також один засіб протиповітряної оборони, 26 безпілотних літальних апаратів оперативно-тактичного рівня, 3 літаки, крилату ракету, і 64 різних транспортних засоби та спеціальної техніки.

За інформацією Генерального штабу Збройних Сил, протягом цього періоду відзначилися 73 бойові зіткнення. Противник випустив 2 ракети та 79 авіаційних атак, провів 90 обстрілів реактивними системами залпового вогню по позиціях українських військ і понад 130 населених пунктах.

Зокрема, на Куп'янському напрямку Збройні Сили успішно відбили дві атаки в районах населених пунктів Петропавлівка і Табаївка Харківської області, де ворожа армія намагалася витіснити українські війська з їхніх позицій. На інших напрямках також відбулися успішні захисти від численних атак противника, здійснених як з повітря, так і з наземних позицій.

Зазначається, що авіація та Повітряні Сили Збройних Сил України продовжують активно діяти проти зосередження ворожих сил, завдаючи значних втрат. У попередні дні також зафіксовані успішні удари за допомогою ракет і повітряних операцій, що впливають на позиції противника та його техніку.

Ваше повідомлення надіслано