Українські військові та держслужбовці отримують зловісні листи від хакерів: рекомендації для захисту.

Хакери надсилають українським військовим та держслужбовцям листи, в яких містяться посилання на імітацію сайту UKR.NET. Мета цих зловмисників - викрасти поштові акаунти. Фахівці звертають увагу на те, що використання публічних поштових сервісів, разом з корпоративними скриньками, доволі поширене серед різних українських організацій і державних установ.

У цьому контексті, оскільки не існує достатніх захисних засобів для перевірки поштових листів, хакери використовують ці сервіси для своїх атак. UAC-0102 вже влітку 2024 року почали поширювати листи з вкладеннями, які переадресовують користувачів на фейковий сайт, що наслідує UKR.NET. Якщо жертва введе свій логін та пароль, ці дані потраплять до зловмисників, а на її комп'ютер може завантажитися шкідливий додаток.

Щоб убезпечити себе від хакерських атак, аналізатори радять дотримуватись певних правил та заходів безпеки. Тим часом, спецслужби США, Великої Британії та Південної Кореї виявили кібершпигунську операцію, здійснювану кіберактивістами з Північної Кореї, які намагалися отримати конфіденційні дані з оборонних підприємств.
Ваше повідомлення надіслано