Вчора з початку доби РФ завдала 4 ракетних атак, 43 авіаудару і використала 364 безпілотники проти України

Вчора, починаючи з ранку, Росія завдала серії масованих атак по Україні, використовуючи ракети, авіаудари та безпілотники. За добу зафіксовано чотири ракетних удари, 43 авіаудари та запуск 364 безпілотників, що спричинило значні руйнування та загрозу для мирного населення.

В столиці та її околицях ніч пройшла під звуки повітряної тривоги. Уламки збитих ракет пошкодили приватні будинки та автомобілі в кількох громадах. Проте, завдяки злагодженій роботі протиповітряної оборони, усі повітряні цілі були знищені, що запобігло серйозним жертвам серед населення. В Київській області також спрацювала ППО, що знищила всі загрози у небі.

Харків зазнав ударів зенітними керованими ракетами С-300, запущеними з території Росії. В результаті атак частково зруйновані нежитлові будівлі та інші об'єкти цивільної інфраструктури, виникли пожежі. Під час атак постраждали семеро осіб, двоє з яких отримали осколкові поранення. Відключення газу та пошкодження інших комунікацій призвели до додаткових труднощів для місцевих жителів.

У південних регіонах України, зокрема в Одесі, Миколаєві та Херсоні, теж зафіксовані удари безпілотників-камікадзе іранського виробництва. Всі 24 дрони, запущені ворогом, були успішно знищені засобами протиповітряної оборони України. Це зменшило ризик значних руйнувань та жертв серед мирного населення.

Масовані атаки Росії намагаються дестабілізувати ситуацію в Україні та завдати шкоди її інфраструктурі. Проте, завдяки високій ефективності української протиповітряної оборони, вдалося уникнути катастрофічних наслідків. Уряд та комунальні служби працюють над ліквідацією наслідків атак та відновленням пошкоджених об'єктів.

Ці атаки є частиною постійної кампанії Росії, спрямованої на руйнування енергетичної інфраструктури України та залякування мирного населення. Вони відбуваються на тлі міжнародної підтримки України, включаючи поставки важких танків від Німеччини та США.

Українці продовжують залишатися непохитними перед обличчям агресії та об'єднуються у захисті своєї країни. Комунальні служби працюють у посиленому режимі для забезпечення життєво важливих послуг, таких як електро-, водо- та теплопостачання.

Масовані атаки Росії на Україну продовжують спричиняти значні труднощі, але завдяки злагодженій роботі українських сил оборони та комунальних служб, вдається мінімізувати наслідки та захистити мирне населення. Українці продовжують демонструвати свою стійкість та готовність захищати свою країну від агресора.

Ваше повідомлення надіслано