Влада відкидає інформацію про новий наступ на Харківщині, але залишає відкритою можливість атак на енергетичні об'єкти.

У військах та уряді Харківської області відкидають можливість значущого наступу російської армії в найближчому майбутньому, про що повідомляє видання "The Telegraph".

За інформацією головного представника зв'язків із громадськістю у командуванні Сухопутних військ ЗСУ Володимира Фітьо та керівника Харківської ОВА Олега Синєгубова, немає підтвердження нового "широкомасштабного наступу" російської армії. Зазначається, що українські військові готуються до можливого наступу, але Фітьо назвав інформацію "The Telegraph" "маячнею" та відзначив відсутність нового у матеріалі.

Синєгубов також підтвердив відсутність концентрації російських військ на різних напрямках фронту в Харківській області на даний момент. Він зауважив, що ситуація може змінитися, але об'єктивних підстав для передбачення наступу в найближчий час немає.

Синєгубов розповів, що Росія залишає плани щодо окупації територій Харківської області, та висловив обурення тим, що розвідка передбачає можливі атаки на критичну та енергетичну інфраструктуру. Він зазначив, що наразі триває підготовка до можливих негараздів та вироблення координаційних заходів.





Ваше повідомлення надіслано