Вночі Росія змінила акцент атаки, випустивши пів сотні безпілотників "Шахедів". Менше половини з них було успішно збито.

У ніч на 31 грудня 2023 року російські окупанти змінили акцент атаки, запустивши пів сотні безпілотників "Шахед" із трьох напрямків: мис Чауда (Крим), район Приморсько-Ахтарська та Курська область – РФ. Загалом зафіксовано 49 ворожих безпілотників "Shahed-136/131", менше половини з яких було успішно збито. Ворог також вдарив по місту Харків шістьма зенітними керованими ракетами С-300.

Більшість ударних дронів було спрямовано на передню лінію оборони, а також на цивільні, військові та інфраструктурні об'єкти прифронтових територій, зокрема на Харківщині, Херсонщині, Миколаївщині та Запоріжжі.

Підрозділами мобільних вогневих груп Сил оборони, винищувальною авіацією та зенітними ракетними підрозділами Повітряних Сил було знищено 21 "Шахед" ворога.

За словами Юрія Ігната, більшість ударних дронів була спрямована на прифронтову територію, змінюючи акцент атаки. Збивати "Шахеди" з близької відстані виявлялося складніше. Загалом з вересня 2022 року Росія запустила близько 3800 ударних дронів, і понад 3000 з них було знищено Силами оборони України за час повномасштабної війни.

Сили оборони півдня України повідомили, що дронова атака тривала 7 годин. У Миколаївській області знищено 1 "Шахед", в Одеській – 6 "Шахедів", але уламки впали в прибережній зоні. В Херсонській області пошкоджено приватні будинки через влучання дронів.

Російські сили також вдарили по Харкову ввечері в суботу за допомогою шести ракет С-300, поранено готель та інші цивільні об'єкти. Також було знищено ракети Х-59 на Дніпропетровщині.

Ваше повідомлення надіслано