Володимир Зеленський заявив, що протягом цього року Україна планує досягти максимального рівня українського оборонного виробництва

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна планує до кінця 2024 року досягти найвищого рівня оборонного виробництва за всю період незалежності країни.

 Він підкреслив цю мету у вечірньому зверненні, де також зазначив, що під час проведення Ставки він долучався до звітів військових щодо ситуації на фронті та аналізу стану логістики, яка стала значно ефективнішою.

За словами президента, підготовлено доповіді від Міністерства оборони та Міністерства стратегічних галузей промисловості щодо укладених контрактів на постачання зброї та боєприпасів як від іноземних партнерів, так і вітчизняного виробництва. Він підкреслив, що Україна має намір розвивати свій оборонний потенціал, і кожного року буде збільшувати його, що є стратегічною перспективою для країни.

Українська армія вже використовує десятки вітчизняних дронів, які включають в себе не лише безпілотні літальні апарати, а й надводні дрони. Міністр стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін раніше повідомив, що Україна виробляє власний аналог "Шахедів" і її оборонний потенціал зросла у шість разів протягом минулого року.

Міністр з цифрової трансформації Михайло Федоров також зазначив, що Україна випереджає Росію за кількістю дронів-камікадзе дальньої дії, а також наголосив на розвитку технологій управління дронами з віддаленої точки.

Ваше повідомлення надіслано