Володимир Зеленський затвердив кандидатури заступників Олександра Сирського та Анатолія Баргилевича.

Президент Володимир Зеленський схвалив обрані кандидатури на посади заступників головнокомандувача Збройних Сил України, Олександра Сирського, та начальника Генерального штабу ЗСУ, Анатолія Баргилевича. У ході нарад з військовим керівництвом і урядом, президент висловив надію, що ці особи, з великим досвідом участі у війні, внесуть вагомий вклад у розвиток Сил оборони.

Заступниками головкома Олександра Сирського стали полковник Вадим Сухаревський, відповідальний за безпілотні системи та розвиток дронів, і полковник Андрій Лебеденко, з фокусом на інновації та технологічний компонент армії. Президент особливо підкреслив необхідність чіткої роботи з новими технологіями.

Заступниками начальника Генерального штабу ЗСУ були затверджені бригадний генерал Володимир Горбатюк, відповідальний за оперативну роботу та управління, бригадний генерал Олексій Шевченко, який відповідатиме за логістику, та бригадний генерал Михайло Драпатий, відповідальний за підготовку і тренування військових.

Зеленський вказав, що реальний бойовий досвід командирів і бригад, які успішно організували систему тренування та аналізу бойових дій, повинен бути використаний для успіху Сил оборони України. Ці призначення стали частиною процесу перезавантаження командного складу Сил оборони.

У передісторії також зауважено призначення генерал-полковника Олександра Сирського головнокомандувачем та генерал-майора Анатолія Баргилевича начальником Генерального штабу. Також, наступного дня, звільнено першого заступника міністра оборони Олександра Павлюка.

Ваше повідомлення надіслано