За словами Гуменюка, російські війська намагалися зруйнувати енергетичну інфраструктуру на півдні країни цієї ночі

Російські окупанти в ніч на 28 березня запустили кілька груп "Шахедів" по території України з метою атакувати енергетичну інфраструктуру. Наталія Гуменюк, керівник Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України, повідомила про це в ефірі телемарафону. Зазначено, що бойова робота тривала близько чотирьох годин, під час якої ворог намагався атакувати об'єкти енергосистеми, використовуючи дрони з різних напрямків.

На момент звіту підсумки бойової діяльності уточнювалися. Проте вдалося збити близько півтора десятка дронів. Зазначено, що ворог також намагався атакувати промислові об'єкти, використовуючи дрони, які спрямовували через житлові зони.

Крім того, в Повітряних силах ЗСУ повідомили про вибухи, які пролунали у Дніпрі та Дніпропетровській області. Унаслідок падіння уламків збитих дронів пошкоджено кілька приватних будинків у Запоріжжі, а також є поранені.

Згідно з повідомленням Повітряних сил ЗСУ, знищено 26 ударних безпілотників у межах Одеської, Харківської, Дніпропетровської та Запорізької областей. Також надана інформація про ракетно-авіаційний удар, використовуючи крилаті ракети та безпілотні літальні апарати, які наносились з акваторії Чорного моря та з території Російської Федерації.

Ваше повідомлення надіслано