За словами президента Зеленського, Росія випустила по Україні понад 60 "шахедів" і майже 90 ракет різних типів

Уночі 22 березня Росія запустила понад 60 "шахедів" і майже 90 ракет різних типів по Україні, спрямовуючи їх на об'єкти енергетики та наносячи удари по цивільній інфраструктурі. Про це повідомив президент Володимир Зеленський.

"Цілі російських терористів дуже очевидні: електростанції, лінії електропередачі, гребля ГЕС, звичайні житлові будинки, навіть тролейбуси. Росія веде війну проти звичайного життя людей. Мої співчуття родинам та близьким загиблих від цього терору", — заявив він.

Президент наголосив, що усі міста, які постраждали від атак, отримують допомогу від рятувальників, енергетиків, обласної та місцевої влади, поліції та комунальних служб, і триває відновлення електропостачання.

"Ніхто не залишиться без допомоги. Запоріжжя, Харків, Суми, Полтава, Дніпро, Одеса, Хмельницький, Вінниця, Івано-Франківськ — де потрібно, відразу розпочалися відновлювальні роботи", — додав Зеленський.

Президент закликав західних партнерів надати Україні необхідну допомогу, зокрема у вигляді систем протиповітряної оборони.

"Російські ракети не чекають, як чекаються пакети допомоги нашій державі. У "шахедів" немає вагань, як у деяких політиків. Важливо розуміти, яка ціна затримок і відкладених рішень. Системи "Петріот" мають захищати Харків і Запоріжжя, потрібні системи ППО, щоб захистити людей, інфраструктуру, будинки та греблі. Наші партнери точно знають, що потрібно. Точно можуть надати допомогу. Потрібні конкретні рішення. Життя має бути захищене від цих нелюдів з Москви", — підкреслив президент.

Ваше повідомлення надіслано