За словами Зеленського в розмові з Сунаком, Російська Федерація випустила 500 ракет та безпілотників по Україні протягом п'яти днів.

Зеленський розповів Сунаку про останні масовані російські обстріли та висловив подяку за значущий внесок Великої Британії у зміцнення протиповітряної оборони України. Сторони обговорили співпрацю в галузі оборони, зокрема, насильственої відповіді (ППО) та далекобійних спроможностей Збройних сил України (ЗСУ). Також обговорювалася робота над двосторонньою угодою щодо безпекових зобов'язань Британії.

Зеленський додав, що були узгоджені позиції стосовно української "формули миру" перед четвертою зустріччю радників у Давосі та робота над конкретними пунктами "формули миру". Зазначено також обговорення підготовки до Глобального саміту миру на рівні лідерів.

Уранці 2 січня Росія провела масовані ракетні атаки проти України. У Києві зафіксовано падіння уламків ракет та ракетні удари в Харкові. За повідомленням головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, було випущено 99 ракет різних типів, із яких 72 були успішно знищені.

Нагадаємо, що після масованого удару 29 грудня прем'єр-міністр Британії висловив переконання, що масовані атаки на українські міста свідчать про те, що Путін не припинить своїх дій, доки не досягне своїх цілей.

Ваше повідомлення надіслано