Засудження іранських ракет: Франція, Німеччина та Велика Британія обіцяють реагувати.

Франція, Німеччина та Велика Британія (E3) декларували спільну позицію щодо експорту іранських балістичних ракет до Росії. Вони засудили ці дії та обіцяли вжити негайних заходів для скасування двосторонніх угод з Іраном про авіасполучення. Вони визначили цей експорт як ескалацію військової підтримки Іраном конфлікту між Росією і Україною.

Країни E3 переконані, що іранські балістичні ракети можуть дістатися європейської території і загострити ситуацію. Тому вони готові до впровадження нових заходів, які передбачають скасування угод про авіасполучення з Іраном та інші обмеження. Держави E3 також зазначили, що будуть працювати над включенням до списків санкційних осіб і організацій, які мають стосунок до програми балістичних ракет в Ірані та передачі їх російським партнерам.

Крім того, Франція, Німеччина та Велика Британія закликають Іран припинити підтримку війни Росії проти України та припинити розробку та постачання балістичних ракет. Заява країн E3 була оприлюднена на сайті МЗС Франції у вівторок, де зазначено, що їхні заходи будуть вжиті у відповідь на виявлені поставки іранських ракет.

Країни E3 підтвердили, що готові до співпраці з міжнародними партнерами щодо вирішення цієї ситуації та закликають Іран дотримуватися міжнародних норм щодо розповсюдження балістичної зброї.
Ваше повідомлення надіслано