Зеленський підтвердив схвалення Верховною Радою нового закону про мобілізацію для підтримки військового керівництва

Президент України Володимир Зеленський висловив підтримку новому закону про мобілізацію, який було схвалено Верховною Радою, заявивши, що він сприятиме ефективній діяльності військового керівництва. Про це глава держави заявив під час спільної пресконференції з президентами Польщі та Литви на саміті Тримор'я у Вільнюсі, 11 квітня.

"Мобілізація є неперервним процесом, який відбувається кожні три місяці, відповідно до воєнного законодавства України," зазначив Зеленський. Він також наголосив на необхідності ігнорувати російські маніпуляції та наративи, які ставлять під сумнів успішність українських мобілізаційних зусиль.

Закон №10449, який було прийнято раніше цього дня, вносить зміни до процесу мобілізації, включаючи покращення контролю над особами, які ухиляються від військової служби. Закон також зосереджений на підтримці військових, які постійно знаходяться на фронті, і включає норми про відпустки та ротації.

Ці законодавчі зміни мають на меті оптимізувати військову мобілізацію в Україні та підтримати військове керівництво в часи воєнного стану.

Ваше повідомлення надіслано