Зеленський стверджує, що Росія намагається знищити прикордонні села Сумської області до руїни

За допомогою постійних обстрілів російські окупанти намагаються знищити до руїн села Сумської області, що розташовані біля кордону. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський у вечірньому зверненні.

Він зауважив, що російські окупанти постійно намагаються проникнути на територію Сумської області з диверсійно-розвідувальними групами, обстрілюють та атакують її територію.

"Російська армія намагається просто знищити до руїн наші прикордонні села. Тільки з початку цього березня і до сьогодні російська авіація скинула на територію громад Сумської області майже 200 керованих бомб. Ці бомби приземлилися прямо в селах, містах та цивільній інфраструктурі", - додав президент.

Зеленський підкреслив необхідність посилення протиповітряної оборони України для запобігання такому терору. Це стосується Сумської, Чернігівської, Харківської, Донецької, Луганської областей та південних регіонів.

"Великі країни, які мають необхідну зброю, повинні використовувати її для захисту життів людей, а не зберігати її на складах. Потрібно, щоб системи, як Patriot, дійсно працювали для порятунку життів людей", - підкреслив Зеленський.

Ваше повідомлення надіслано