Зменшення застосування тактичної авіації росіянами на Харківщині: результаи курської операції.

Після початку курської операції росіяни на Харківському напрямку суттєво зменшили застосування тактичної авіації. Відомо, що попередньо під обстрілами було 30-50 КАБів на добу, але зараз це число зменшилося до двох авіаційних ударів, використовуючи чотири КАБи й 11 некерованих авіаційних ракет.

Тем не менше, російські сили також активно використовують тактичну авіацію на інших напрямках, зокрема на Сумщині, де за один день було зафіксовано понад 100 КАБів.

Варто зазначити, що хоча спостерігається зменшення авіаційних ударів на Харківському напрямку, це не означає, що противник повністю відмовився від тактичної авіації. В Україні намагаються закріпити позитивні моменти і вдосконалювати тактичне положення на деяких локаціях Харківської області.

Також варто відзначити, що операція на Курській області вже принесла кілька позитивних результатів, включаючи поповнення обмінного фонду і припинення агресивних дій Російської Федерації щодо Сумської області, про що зазначав президент України Володимир Зеленський.
Ваше повідомлення надіслано