Журналісти німецького каналу ZDF стали жертвами обстрілу готелю в Харкові.

Під час обстрілу готелю "Kharkiv Palace" в Харкові, який стався у суботу, серед присутніх там були журналісти німецького телеканалу ZDF. За інформацією, отриманою від журналістів, три члени команди перебували на п'ятому поверсі, ще один в холі, а останній на 11 поверсі готелю. Журналісти ZDF заявили, що останні два роки вони активно висвітлюють події війни Росії проти України.

У результаті обстрілу, співробітники телеканалу, за винятком перекладачки, залишилися неушкодженими. Перекладачка отримала травму в холі готелю і, як з'ясувалося, має зламане ребро і переломи хребців.

Загалом готель було здачено під оренду 15 номерів, з яких принаймні десять належали журналістам. Менеджер готелю підтвердив пошкодження будівлі та вказав, що серед постраждалих були і журналісти.

Телеканал ZDF висловив засудження за атаку на готель у Харкові та підтримав поранених журналістів. Головний редактор ZDF Беттіна Шаустен заявила, що це ще одна атака Росії на свободу преси, і підкреслила, що телеканал продовжить висвітлювати війну в Україні.

Атака на готель "Kharkiv Palace" сталася під час масованого обстрілу Харкова, внаслідок чого постраждало 26 осіб, включаючи дітей та британського журналіста. Обстріли призвели до пошкодження готелю, житлових будинків, дитячого садка, адміністративних будівель і іншої інфраструктури в центрі міста.

Ваше повідомлення надіслано